środa, 21 października 2015

Ciasto marchewkowe

Jedno z lepszych jakie jadłam z tej kategorii ciast "warzywnych", jeśli można w ogóle tak to określić.
Polecam każdemu. Pyszne, miękkie i nie sprawiające żadnych trudności.
Pierwsze jakie upiekłam było przygotowane w towarzystwie angielskiego 16-latka, więc wydaje się, że łatwiej być nie może:) Kto ugryzie kawałek to sięgnie po więcej. Gwarantuje!



Ten krem to nieodłączny element tego ciasta. Mój mąż go uwielbia:)





Wiem, wiem ciasto jest dość kaloryczne ale od czasu do czasu można sobie na niego pozwolić, prawda?

3 komentarze:

  1. Ja robiłam w wersji bezglutenowej. No i bez tej polewy.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja robiłam z cukrem kryształem i z margaryną, właśnie się piecze jakie będzie to się zobaczy za chwilę.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Myślę, że powinno być ok. Daj znać o rezultacie:)

      Usuń